3 saker att tänka på för en bättre vardag

Datum:

Tycker du att vardagen tenderar att bli tråkig efter ett tag? Då är du inte ensam! Faktum är att de flesta vid ett eller annat tillfälle drabbas av den tristess som vardagen kan bidra med, men lyckligtvis finns det ganska många botemedel.

Hur man skapar en bättre vardag är självklart subjektivt, men i många fall finns det gemensamma nämnare som gäller för de flesta människor, och det är dessa vi ska titta lite närmare på idag. Häng med!

3 saker som kan förändra ditt liv till det bättre

Nedan är viktiga exempel:

Gör något roligt varje dag

Att göra något roligt varje dag borde vara ett måste för alla människor, men trots detta är det alldeles för få som faktiskt applicerar detta i sina liv. De flesta går till ett jobb de inte gillar, för att sedan dega ner sig i soffan tills det är dags att sova. Men då missar man många av livets fantastiska nöjen!

Varför inte ge dig ut på en promenad i skogen? Gå en kurs inom något oväntat ämne? Eller testa en ny sport?

Du kan även testa att spela hos ett online casino om du gillar spel som blackjack, roulette, poker, med flera. Här är det dock viktigt att du ser till att spela ansvarsfullt. Sätt en budget som du håller dig till, och begränsa ditt spelande om du känner att det går överstyr.

Skapa en morgonrutin

Med hjälp av en morgonrutin får du inte bara en bra start, den sätter även tonen för resten av dagen. Utan en morgonrutin saknar du kompass, vilket gör att det är oerhört lätt att tappa bort sig under dygnets timmar. Med en morgonrutin undviker du detta, och får på så sätt en möjlighet att starta dagen på precis rätt sätt.

Vad du inkluderar i din morgonrutin är helt och hållet upp till dig att avgöra, men vi rekommenderar att du åtminstone inkluderar något som utvecklar dig själv till det bättre.

Se till att du får tillräckligt med sömn

Vi kan inte nog poängtera hur viktigt det är att du får tillräckligt med sömn. Du kan inte prestera på topp och kommer inte må särskilt bra i det långa loppet om du inte sover så mycket som du kropp behöver. Har du inte tid att sova mer än 5-6 timmar per natt? Eller tycker du att du inte behöver det? Skitsnack. Visst, det finns vissa människor som klarar av att sova så lite och prestera på en bra nivå under en längre tid, men det är en klar minoritet.

Sannolikheten är hög för att du prioriterar andra saker framför sömnen. Undvik de där sista timmarna framför TV-spelet, mobilen eller ditt favoritprogram på TV, det är inte värt det. Forskning visar att de flesta människor behöver någonstans mellan 7-9 timmar sömn per natt, men vi tycker att du bör sova tills du vaknar utan alarm. Det går, vi lovar.

Läs mer

Stora kostnader på grund av spelproblem – 9 miljarder kronor

En ny hälsoekonomisk studie utförd av Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi på uppdrag av Folkhälsomyndigheten har visat att spelproblem i Sverige kostade samhället 9...

“Skilda världar” som enade folket

Fem dagar i veckan, varje vecka. Så ofta bänkade sig svenska folket framför TV4 under slutet av nittiotalet för att njuta av dramaserien “Skilda...

Adeline Mede har blivit storasyster

Adeline Mede har gått från att vara Petra Medes enda barn, till att bli storasyster. I somras föddes lillasyster Paula, säkert en fantastisk upplevelse...

Bun Meat Bun – den folkkära hamburgerbarens comeback

Kommer du ihåg när McDonalds öppnade i Sverige? Troligen inte, det var år 1973! En Big Mac kostade 4,75 kr och på den tiden...

Det goda samhället – nättidning

Det goda samhället är en nättidning/blogg. Tidningen har sin bakgrund och upprinnelse från tankesmedjan “Den nya välfärden”. Tidningens motto kan kanske uppfattas som lite...