Adam Strömstedt – efter flytten till Australien blomstrar familjelyckan för Niklas Strömstedts son

Datum:

Adam Strömstedt är, trots sitt välkända efternamn, kanske inte så känd för allmänheten i Sverige. Adam Strömstedt är son till Niklas Strömstedt och Efva Attling. De flesta känner nog till att Efva Attling idag är gift med Eva Dahlgren, men 1985 till 1995 var hon gift med Niklas Strömstedt. De har två söner tillsammans, Adam och Simon Strömstedt. 

Snabba fakta om Adam Strömstedt

Vem är Adam Strömstedt? Adam Strömstedt är son till Niklas Strömstedt och Efva Attling
Hur gammal är Adam Strömstedt? Han är född 1985 och är alltså 35 år
Vem är Adam Strömstedt gift med? Adam Strömstedts fru heter Alice och tillsammans har de sonen Franklin
Hur vanligt är Strömstedt som efternamn? Enligt Wikipedia delar Adam Strömstedt efternamn med ganska många personer. I december 2013 var det hela 528 personer i Sverige som hette Strömstedt. 

Adam Strömstedt är Efva Attlings och Niklas Strömstedts första barn

Efva Attling och Niklas Strömstedt träffades redan i början av 80-talet. Efva Attling, som nu mest är aktiv som formgivare, var då modell och medlem i en popgrupp. Niklas Strömstedt slog igenom 1989 med skivan En gång i livet och blev en av Sveriges mest folkkära artister. De flesta av oss har nog hört Niklas Strömstedts låtar många gånger, kanske utan att ens veta vem han är.  Kända titlar är bland annat: 

  • Flickor talar om kärleken (män dom gör just ingenting alls)
  • En kvinna och en man
  • Sista morgonen
  • I morgon är en annan dag
  • Förlorad igen

Adam Strömstedt föddes som sagt 1985, samma år som hans mamma och pappa gifte sig. Han är kreativ precis som sina föräldrar och arbetar som grafisk formgivare. Adam Strömstedt skapar även musik. 

Adam Strömstedt har skapat musik tillsammans med Flord King 

Adam Strömstedt har startat ett eget skivbolag – Lyssna Records – tillsammans med Flord King och Mo Lecular. Musiken kan beskrivas som house, minimal och electronic. Vill man lyssna går musiken att hitta på beatport. Några titlar är: 

  • Carid
  • Split tongue
  • Shakshuka
  • Reptile boogie
  • Det eviga mysteriet

Skivbolaget grundades 2015 och ger ut musiken på vinyl. När nattklubben Under bron i Stockholm gav ut en serie podcasts inspelade under pubkvällar var Lyssna Records med. Då samarbetade Flord King och Adam Strömstedt även med konstnären Niklas Alriksson. 

Adam Strömstedt lever numera i Australien

Att prova att bo i Australien är en dröm för många svenskar. Adam Strömstedt har gjort verklighet av drömmen och bor nu i New South Wales i Australien. Hur länge han bott där är oklart, men av hans sociala medier att döma verkar det vara mer än tio år i alla fall. Niklas Strömstedt har i intervjuer talat om hur han saknar sin son och att det ofta känns som att sonen är så väldigt långt borta. Å andra sidan kan ju Niklas Strömstedt säga att han har väldigt goda skäl att tillbringa Sveriges kalla och slaskiga höst och vinter på semester i varma och soliga Australien. Särskilt goda skäl till det har han, som ni ska få se, sedan i somras! 

För oavsett om Adam Strömstedt träffade sin hustru Alice i Australien eller i Sverige så verkar familjelivet i alla fall blomstra. Bröllop har det varit och då brukar ju både släkt och vänner vara med och fira. Vill man se en fin bild från bröllopet kan man gå in på Adam Strömstedts pappas instagram. Där framgår att Adam Strömstedt blev en gift man i juni 2016 och det går inte att ta miste på kärleken brudparet utstrålar. Ännu större blev lyckan 2022, eftersom deras första barn föddes. 

Adam Strömstedts son går att se på Instagram

Det är farmor Efva Attling som stolt lagt upp en bild på sig själv och det nya lilla barnbarnet på instagram. På bilden sover Adam Strömstedts son tryggt i sin farmors famn och det ser så mysigt ut. Om Adam Strömstedt och hustrun Alice planerar fler barn återstår att se, men just nu kan man anta att de har fullt upp med att lära känna lilla bebisen och vänja sig vid sina nya roller som mamma och pappa. Som för alla förstagångsföräldrar är det säkert mycket nytt och väldigt lite sömn. Men också stor lycka såklart, med en så söt liten bebis!

Läs mer

Stora kostnader på grund av spelproblem – 9 miljarder kronor

En ny hälsoekonomisk studie utförd av Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi på uppdrag av Folkhälsomyndigheten har visat att spelproblem i Sverige kostade samhället 9...

“Skilda världar” som enade folket

Fem dagar i veckan, varje vecka. Så ofta bänkade sig svenska folket framför TV4 under slutet av nittiotalet för att njuta av dramaserien “Skilda...

Adeline Mede har blivit storasyster

Adeline Mede har gått från att vara Petra Medes enda barn, till att bli storasyster. I somras föddes lillasyster Paula, säkert en fantastisk upplevelse...

Bun Meat Bun – den folkkära hamburgerbarens comeback

Kommer du ihåg när McDonalds öppnade i Sverige? Troligen inte, det var år 1973! En Big Mac kostade 4,75 kr och på den tiden...

Det goda samhället – nättidning

Det goda samhället är en nättidning/blogg. Tidningen har sin bakgrund och upprinnelse från tankesmedjan “Den nya välfärden”. Tidningens motto kan kanske uppfattas som lite...