Arvika auktion med något för alla

Datum:

Om du är förtjust i antika föremål och vintage så finns det väl inget roligare än att kika runt på auktioner. Mitt i vackra Värmland ligger Arvika, en liten stad med lång historia men också med en större auktionskammare vid namnet Arvika Auktionsverk. Du kan besöka den både på plats och på nätet. 

Korta fakta om Arvika Auktionsverk

AdressStränggatan 8, Arvika
KategorierAllt möjligt
AuktionsdagarLöpande, vardagar och helger
Öppet för inlämning och visningMåndag till fredag
Nätauktion?Ja, på arvikaauktionsverk.se

Arvika Auktionsverk AB

Oavsett om du bor i närheten av Arvika, planerar en resa dit eller är redo för att näthandla kan ett besök på Arvika Auktionsverk vara en trevlig idé. Auktionskammaren ligger i Sulvik som är en del av Arvika kommun. Man kan besöka auktionshuset för att lämna in saker man vill försöka sälja eller för att titta på föremålen till försäljning. 

Alla föremål som ligger ute till auktion finns på Arvika Auktionsverks hemsida och det är också där som budgivningen sker. Med hjälp av filter kan man enkelt se om där finns något man är intresserad av, samt hur långt det är kvar tills budgivningen avslutas och vilket det högsta budet för närvarande är. Arvika Auktion säljer antikt, retro och nyare föremål och har delat in sin katalog i följande kategorier:

 • Allmoge
 • Belysning
 • Böcker, LP, CD, DVD
 • Cyklar, motorfordon
 • Frimärken, mynt
 • Glas
 • Klockor, ur
 • Konst
 • Leksaker
 • Mattor, textilier
 • Musikinstrument
 • Möbler, speglar
 • Porslin, keramik
 • Silver
 • Smycken
 • Vapen
 • Övrigt

I arkivet kan du se tidigare auktioner för att få en aning om vad vissa föremål kan tänkas säljas för. Vare sig du söker i arkivet eller tittar på pågående auktioner kan du även sortera föremålen efter det med högsta bud, det med kortast tid kvar, eller det senast inkomna.

Vad kan du förvänta dig att betala på en auktion i Sulvik?

Priserna på Arvika Auktionsverk är ganska typiska för ett auktionshus på en mindre ort och det gör det till ett lättillgängligt auktionsverk för gemene man. Med andra ord, ett ställe där du kan göra riktiga fynd om du har tur! Det är inte att säga att auktionskammaren inte säljer mer högklassiga föremål då och då. Avslutade budgivningar inkluderar ett vackert biljardbord som år 2018 såldes för 10 600 kr, en cykel från 1800-talet som år 2020 gick för 29 500 kr och en kamera från 50-talet av modellen Leica M2, med väska och tillbehör, som klubbades för 36 000 kr. 

Många föremål har dock klubbats till priser liknande de man kan få på loppis, så om du är ute efter något ovanligt, vintage eller antikt till hemmet kan det vara en bra idé att kika runt på auktioner i Sulvik. Om du inte har möjlighet att hämta ut föremålet själv så har auktionskammaren även alternativ för frakt och transport med försäkring, så det går alltid att buda hemifrån soffan och sedan få föremålet hemskickat om du har turen att vinna budgivningen. 

Att sälja och köpa på Arvika Auktionsverk

Om du har föremål som du skulle vilja försöka sälja på auktion kan du få dem värderade av Arvika Auktionsverk. Du kan också få hjälp med till exempel försäkringsfrågor eller bouppteckning. Du kan ringa, mejla eller komma in till kontoret för värdering och om det är något större eller dyrbarare föremål kan du även skicka en bild på föremålet med tillhörande information för att få det värderat. Auktionsverket står för transport och försäkring under transporten, så det är inte mycket du behöver sköta på egen hand. 

Vill du köpa någonting på auktion behöver du skapa ett konto på hemsidan, sedan är det bara att börja bläddra bland de aktuella föremålen och lägga bud! Hemsidan fungerar som de flesta nätauktioner: du lägger ett maxbud och om någon annan lägger bud på samma föremål kommer sidan automatiskt bjuda över ett minimibelopp å dina vägnar tills ditt givna maxbud har uppnåtts. Du kan förstås alltid bjuda över fram till att föremålet blivit klubbat. Hur lång tid det är kvar kan du se tillsammans med resten av informationen för föremålet. 

Övriga auktioner i Arvika

De andra auktionshusen som finns i Arvik är Solomon & Falks auktioner och Johnnys auktioner. Även här kan man lämna in föremål för värdering samt köpa genom budgivning. Ingen av dessa har någon hemsida men om du är i trakterna kring byn och känner för en Arvika auktion kanske även de är värda ett besök.

Läs mer

Stora kostnader på grund av spelproblem – 9 miljarder kronor

En ny hälsoekonomisk studie utförd av Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi på uppdrag av Folkhälsomyndigheten har visat att spelproblem i Sverige kostade samhället 9...

“Skilda världar” som enade folket

Fem dagar i veckan, varje vecka. Så ofta bänkade sig svenska folket framför TV4 under slutet av nittiotalet för att njuta av dramaserien “Skilda...

Adeline Mede har blivit storasyster

Adeline Mede har gått från att vara Petra Medes enda barn, till att bli storasyster. I somras föddes lillasyster Paula, säkert en fantastisk upplevelse...

Bun Meat Bun – den folkkära hamburgerbarens comeback

Kommer du ihåg när McDonalds öppnade i Sverige? Troligen inte, det var år 1973! En Big Mac kostade 4,75 kr och på den tiden...

Det goda samhället – nättidning

Det goda samhället är en nättidning/blogg. Tidningen har sin bakgrund och upprinnelse från tankesmedjan “Den nya välfärden”. Tidningens motto kan kanske uppfattas som lite...