Kommer du ihåg när McDonalds öppnade i Sverige? Troligen inte, det var år 1973! En Big Mac kostade 4,75 kr och på den tiden kom inte pommes frites färdiga till restaurangen, utan man skalade potatisen, hackade och tillagade dem nere i källaren. Allt detta hände bara ett stenkast från Bun Meat Bun på Kungsgatan 25.
Snabbfakta om Bun Meat Bun:
Vad är Bun Meat Bun? | En hamburgerkedja i Stockholm. |
När grundades Bun Meat Bun? | 2012 grundades företaget och första restaurangen öppnade år 2014 i Farsta. |
Var hittar jag Bun Meat Bun? | Farsta så klart, och Jakobsberg, Mariehäll, Söderhallarna och Kungsgatan 25. |
Hur många poäng får Bun Meat Bun? | Fem av fem Buns. |
Var hittar jag bästa hamburgerhaken i Stockholm?
Finns det något bättre än att få köpa sig en hamburgertallrik efter en lång dag på stan eller under småtimmarna på vägen hem. Sältan tillsammans med det söta är ljuvligt för smaklökarna. Man har verkligen tur om man bor i Stockholmstrakterna och har ett så stort utbud. Bun Meat Bun öppnades först i Farsta år 2014 och fick en sådan stor popularitet att de så småningom öppnades på flera platser; i Jakobsberg, Mariehäll och två inne i city.
Bästa råvarorna på menyn
Vilken fröjd för gommen att ögna igenom deras meny på Söderhallarna i Stockholm. Hur låter det här:
- Beachtown BBQ Meny
- Royal Cheese Meny
- Truffle Onion Cheese Meny!
Det känns absolut som att hamburgerkulturen har tagit ett steg vidare från år 1973 och utvecklats efter folkets önskemål. Det ställs högre krav på restaurangerna och man vill veta vad det är man stoppar i sig. Snabbmaten ska inte bara vara snabb, utan ha ett högt kvalitetsinnehåll med bra råvaror.
Det är viktigt för ägarna av Bun Meat Bun att deras hamburgare är gjorda med bra råvaror och bra kött, men även deras veganska alternativ har testats ut för att hålla den standard de vill att deras hamburgare ska ha.
Hur man gör den perfekta hamburgaren
Så hur gör man den perfekta hamburgaren? Färskt kött på högrev som är smashat för att få en fin stekyta. Tjusningen med det pressade köttet är att ju tunnare det är desto lättare är det att bevara
köttsaften. Det riskerar helt enkelt inte att bli torrt som när man har en tjock burgare som behöver steka länge. En tunn en på hög värme och voilà, du har en saftig burgare! Kläm in en eller flera burgare tillsammans med grönsaker och olika smaskiga såser i ett potatisbröd, så är det fulländat. Det saftiga potatisbrödet höjer hamburgaren till en ny nivå. För att undvika ett torrt bröd så har man bytt ut delar av vetemängden i bakningsprocessen till potatis. Detta gör brödet saftigare och som en extra bonus, mer mättande.
Man behöver inte vara en innerstads-kis för att få del av godbitarna. Kanske det är lättare att ta sig till Bromma om man t ex bor i Sundbyberg och drömmer om att norpa åt sig meat buns. Bun Meat Bun finns även på Järfällavägen.
En rekommendation för den sugna är att kolla öppettiderna innan man ger sig ut på hamburgerjakt. Är man i Sundbyberg och behöver ta sig över kanaler och broar till Mariehäll i Bromma så kan det vara bra veta att öppettiderna varierar. Så gott folk, glöm inte att googla innan.
Vill man starta dagen med en frukosthamburgare så öppnar det som tidigast kl 10 och man får inte glömma att även en hamburgerstekare vill sluta rimlig tid för att eventuellt gå ut och ta en öl, så räkna med att de stänger kl 20 eller 21. Missar man detta guldtillfälle så får man gå hem och googla ‘how to make meat buns’. Lycka till!
Jag är en erfaren spelentusiast med en djup förståelse för branschen. Med ett öga för detaljer och en förmåga att se genom marknadsföringsbruset, syftar jag till att erbjuda ärliga och användarvänliga recensioner, samt aktuella nyheter och expertanalys.