Byske havsbad – för avkoppling vid Bottenviken

Datum:

Byske havsbad är en femstjärnig camping som ligger vid Bottenviken, 30 km norr om Skellefteå. Campingen har 79 stugor att hyra, 40 tältplatser, 42 ställplatser och 440 husvagnsplatser. På anläggningen finns också restaurant, café, samt matbutik och kiosk. För lite extra aktivitet går det bra att hyra till exempel cykel, trampbilar med mera.

Korta fakta om Byske havsbad

Fullständigt namnByske havsbad
Känd förFemstjärnig camping utanför Skellefteå
AdressBäckgatan 40, 934 51 Byske
Telefonnummer0912-612 90
E-mail[email protected]

Hyra stuga eller hitta ställplats på Byske havsbad

På Byske havsbad kan man välja mellan 79 olika stugor för uthyrning. Det finns stora och små stugor, och stugor med vatten eller utan vatten. Vissa av stugorna är vinterbonade och hyrs ut året runt.

Den som är ute efter en ställplats kan förstås också hitta sådana på campingen vid Byske havsbad. Tack vare konstgräs så slipper man gegga även efter att det regnat. Dessutom finns det platser med havsutsikt. Ställplatserna är öppna året runt och går att boka online, i receptionen, via e-mail eller på telefon. Det finns toalett att tillgå och det går också att tömma latrinen, samt fylla på vatten och luft, vilket ingår i priset. Priset för en ställplats är 230-300 kronor per natt beroende på säsong. 

Byske havsbad – incheckning och utcheckning

Möjlighet till incheckning vid Byske havsbad äger rum från kl. 15 för den som har bokat stuga. När det gäller husvagnar och husbilar så sker incheckningen kontinuerligt efter tillgång. För förhandsbokade gäster gäller efter klockan 12. Om du har bokat tältplats är det också incheckning kontinuerligt efter tillgång. Utcheckning ska ske senast kl. 12 för alla boendeformer.

Äta på Byske havsbad

På caféet, som lite skämtsamt kallar sig för Byscaya, serveras glass, smörgåsar och annat smått och gott. 

Om du vill gå på riktig restaurang när du är på Byske havsbad så är det ett tips att gå på Lanternan. Det är en väldigt populär restaurang som har både klassisk och grillad mat på menyn. Det går även att äta lunch där.

Om du hellre lagar mat själv så kan du handla livsmedel i butiken Matekan. Där finns också ett litet utbud av leksaker som kan sitta fint när det inte är badväder och de små börjar bli uttråkade.

Byske havsbad evenemang

På Byske havsbad hålls det flera omtycka evenemang varje sommar. Dessa hålls mestadels på restaurangen Lanternan. Både campinggäster såväl som ortsbor söker sig gärna dit för en god bit mat och underhållning. Det går att läsa mer om arrangemangen på anslagstavlorna runt om på området och på sociala medier.

Byske havsbad – temperatur i vattnet

Det är populärt att åka till Byske havsbad för att fira midsommar. Då önskar man naturligtvis att det är fint väder och badtemperatur i vattnet. Problemet är att det sällan blir riktigt varmt i havet här. Det är bara att titta på en karta för att förstå varför – Byske ligger vid Bottenviken och det är ju rätt långt norrut.

Statistiken visar att vattentemperaturen varierar så här:

  • juni: 4-16 grader
  • juli: 13-19 grader
  • augusti: 12-17 grader
  • september: 7-15 grader

Pooler på Byske havsbad

Som tur är så finns det dock även uppvärmd pool med generösa öppettider på campingområdet, så det går fint att ta sig ett dopp utan att frysa tårna av sig. Det finns faktiskt både en stor pool på 25 x 12,5 meter för både simning och lek, en barnpool på 125 kvm som har havstema med lekattraktioner, samt en pool med vattenrutschkanorna Turbo och Kamikaze.

Priserna för bad är:

  • Vuxen 90 kr
  • Ungdom (10-17 år) 50 kr
  • Barn (3-9 år) 25 kr
  • Barn (0-2 år i vuxens sällskap) Gratis

Det går också att köpa sommarkort för person eller familj, som även gäller vid Vitbergsbadet.

Läs mer

Stora kostnader på grund av spelproblem – 9 miljarder kronor

En ny hälsoekonomisk studie utförd av Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi på uppdrag av Folkhälsomyndigheten har visat att spelproblem i Sverige kostade samhället 9...

“Skilda världar” som enade folket

Fem dagar i veckan, varje vecka. Så ofta bänkade sig svenska folket framför TV4 under slutet av nittiotalet för att njuta av dramaserien “Skilda...

Adeline Mede har blivit storasyster

Adeline Mede har gått från att vara Petra Medes enda barn, till att bli storasyster. I somras föddes lillasyster Paula, säkert en fantastisk upplevelse...

Bun Meat Bun – den folkkära hamburgerbarens comeback

Kommer du ihåg när McDonalds öppnade i Sverige? Troligen inte, det var år 1973! En Big Mac kostade 4,75 kr och på den tiden...

Det goda samhället – nättidning

Det goda samhället är en nättidning/blogg. Tidningen har sin bakgrund och upprinnelse från tankesmedjan “Den nya välfärden”. Tidningens motto kan kanske uppfattas som lite...