Knistad Herrgård, en oförglömlig upplevelse i lantlig miljö

Datum:

Drömmer du också om några dagars välförtjänt ledighet? Knistad Herrgård, vackert belägen strax utanför Skövde på vägen mot Mariestad, har alla förutsättningar att vara platsen du behöver.  Här har du närhet till den västgötska naturen, samt möjlighet till golfspel och god mat inom bekvämt räckhåll. På Knistad Herrgård strävar man efter att erbjuda en varm och välkomnande miljö, öppen för alla och envar. Välkommen du också!

Snabba fakta om Knistad Herrgård

Vad?Upplevelseboende beläget på en vacker, gul, gammal herrgård
Var?Strax utanför Skövde, på vägen mot Mariestad
Varför?För att njuta av god mat, natur och lugn, samt kanske slå en och annan golfboll
Hur?Du hittar hit via väg 26

Knistad herrgårds ägare, en man med ambition och passion

År 2010 klev Dan Persson, nuvarande ägare, in på Knistad Herrgård för allra första gången. Han var där för att ta jägarexamen. Dan beskriver det som att han blev kär i Knistad Herrgård. Som tur var, var Knistad herrgård till salu, resten är historia.

I styrelsen för Knistad herrgård sitter Steffo Törnquist och stöttar Dan med råd och tips. Steffo, som själv jagar och älskar naturen på Knistad, är ett bra bollplank för Dan och övriga medarbetare på Knistad Herrgård.

Om du känner för att svänga förbi och se stället i verkligheten innan du bokar in ett besök, så är Knistad Herrgårds adress följande, Knistad Herrgård 541 92 Skövde. Herrgården kan du inte missa. Den är en gul träbyggnad som utstrålar snickarglädje rakt av. Så svenskt och genuint lantligt det bara kan bli. Har du väl kommit hit, riskerar du att bli lika förälskad som ägaren Dan Persson blivit.

Brunch och annat gott på Knistad Herrgård

En stor del av upplevelsen på Knistad Herrgård handlar om mat. Utvalda helger serverar man Knistad herrgårds brunch som varieras på olika tema. Runt jul är det adventsfrukost som gäller. 

Vid jul vankas även Knistad herrgårds julbord. Julbordet på Knistad Herrgård är dock inte som vilket julbord som helst. Det är en fartfylld musikalisk resa som tar oss med på hits från förr. Kort och gott något för alla som älskar julbord och fest, och vem gör väl inte det när vintermörkret kommer krypande i slutet av november?

Knistad herrgårds frukost kan du njuta av även om du inte bor över på herrgården. Varför inte unna dig en lång helgfrukost, eller en rejäl start på den tuffa arbetsdagen mitt i veckan? Du kommer inte att bli besviken på det utsökta och rikliga utbudet som dukas upp på Knistad Herrgårds frukostservering.

Julmarknad på Knistad Herrgård

Varje år inleder Knistad Herrgård juletiden med en klassisk julmarknad. Ofta hålls den en helg i mitten av november, och den har blivit en kär tradition att delta i för många som bor i Skövde med omnejd. Julmarknaden innehåller allt det som en julmarknad i lantmiljö skall innehålla.

På Knistad Herrgård finns även plats för livets riktigt stora ögonblick. Varför inte hålla bröllop på Knistad Herrgård? Herrgården hjälper till och planerar er stora dag så att den blir precis så perfekt, fantastisk och fulländad som ni önskar er. Här finns plats för både er, er släkt och alla vänner. Varför inte spela en runda golf innan bröllopsmiddagen?

Knistad är platsen för er som vill hålla en inspirerande kickoff eller en företagskonferens i lugn och inspirerande miljö. Moderna faciliteter i konferensrummen samt duktiga kockar i köket, ser till att ert möte blir så bra och stimulerande som ni önskar er.

Middag på Knistad Herrgård

Kanske känner du att tiden inte riktigt räcker till för att övernatta och tillbringa en hel helg på Knistad Herrgård? Då kan du med fördel besöka herrgården en kväll och avnjuta en riktigt bra middag i lantlig och ombonad miljö. Maten på Knistad Herrgård går inte av för hackor.

För att se Knistad herrgårds aktuella meny avseende middag och à la carte, besök deras facebooksida som du enkelt når via länken från deras hemsida. Oavsett när du väljer att komma hit, kan du vara säker på att hitta något som faller dig i smaken. Herrgårdens duktiga kockar är experter på att tillreda de fina råvarorna från gårdarna på den västgötska slätten.

Så ta dig i kragen och styr kosan mot Knistad Herrgård. Du kommer helt klart inte att bli besviken, kanske blir du lika förälskad som ägaren Dan Persson. Tyvärr kan vi dock inte lova att han säljer herrgården till dig. 

Bästa med Knistad Herrgård:

  • Golfbanan
  • Maten
  • Allt inför julen
  • Den härliga brunchen

Läs mer

Stora kostnader på grund av spelproblem – 9 miljarder kronor

En ny hälsoekonomisk studie utförd av Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi på uppdrag av Folkhälsomyndigheten har visat att spelproblem i Sverige kostade samhället 9...

“Skilda världar” som enade folket

Fem dagar i veckan, varje vecka. Så ofta bänkade sig svenska folket framför TV4 under slutet av nittiotalet för att njuta av dramaserien “Skilda...

Adeline Mede har blivit storasyster

Adeline Mede har gått från att vara Petra Medes enda barn, till att bli storasyster. I somras föddes lillasyster Paula, säkert en fantastisk upplevelse...

Bun Meat Bun – den folkkära hamburgerbarens comeback

Kommer du ihåg när McDonalds öppnade i Sverige? Troligen inte, det var år 1973! En Big Mac kostade 4,75 kr och på den tiden...

Det goda samhället – nättidning

Det goda samhället är en nättidning/blogg. Tidningen har sin bakgrund och upprinnelse från tankesmedjan “Den nya välfärden”. Tidningens motto kan kanske uppfattas som lite...