Vad är egentligen en bra present till pappa?

Datum:

Minst en gång om året sitter många svenskar och funderar över vad som egentligen kan klassas som en bra present till pappa. Ofta kommer dessa tankar kring present till pappa på fars dag eller kring födelsedagen. Vad ger man egentligen för present till pappan som har allt?

Snabbfakta om att hitta present till pappa:

Uppdrag:Hitta present till pappa
Budget:Okänd
Kriterier:Ska passa en pappa som har allt
Avsändare: Oväsentligt 

När du behöver en bra present till pappa snabbt

Allt som oftast är tiden oerhört knapp. Vardagen ska hinnas med och innan man vet ordet av är det dags för någon typ av bemärkelsedag. När denna dag handlar om en pappa kan det vara svårt att komma på en bra present. 

Att komma på något finurligt till en pappa som har allt är lättare sagt än gjort. Kanske vill man dessutom satsa på en lyxig present till pappa, eller någon ytterst personlig present som pappan ifråga kommer bära med sig länge. Frågan är bara – hur löser man det lite snabbt och lätt?

Sista minuten present till pappa

Matvarubutiken tenderar att vara en bra plats för att hitta en sista minuten present till pappa. En korg med godsaker från charkdisken kombinerat med några goda ostar tilltalar många pappor och går snabbt att plocka ihop. Har man ytterst begränsat med tid kan en lott införskaffas åt pappan i förbutiken. En sådan present kan i bästa fall vara ytterst fördelaktig, rent ekonomiskt, för pappans del. 

I förbutiken brukar det också gå att köpa diverse presentkort. Ett presentkort på biobiljetter kan bli en fin gåva, speciellt om givaren själv kan tänka sig att ställa upp som biosällskap åt pappan. Ingen tackar nej till en härlig kväll med bio och popcorn, inte ens pappa. 

Tänk på detta när du ska uppvakta en nybliven pappa

För en nybliven pappa kan det vara härligt att bli uppvaktad av sina nära. I motsats till vad många tror uppskattar även pappor ofta en bukett blommor, och detta kan vara en fin gest när ett litet barn precis sett dagens ljus. Annat som kan vara en present till en nybliven pappa är mat. Den första tiden har troligtvis både mor och far fullt upp med att se efter den nykläckta bebisen så lådor med hemlagad mat att plocka ut ur frysen när behovet uppstår är garanterat mycket uppskattat av den nya fadern.

Farsdags-present till nybliven pappa

Är det dags att för första gången köpa farsdags-present till en nybliven pappa kan ett uppförstorat fotografi vara trevligt att ge bort. Kanske ett kärleksfullt foto av pappan ifråga ihop med sin guldklimp, taget mitt i ett kärleksfullt ögonblick. Detta foto kommer han säkert gärna ha uppsatt någonstans där han ofta kan se det, kanske på kotoret eller vid sängen. 

Bra presenter till en pappa som hunnit bli lite äldre

När pappan börjat komma till åren och du kanske letar present till pappa som fyller 50 år eller till och med 60 år kan det vara härligt att slå på stort. Kanske finns det tid och budget att göra en utflykt ihop eller till och med ge bort en liten resa? Det sistnämnda lär bli en uppskattad present till pappa från barn och barnbarn. Finns det möjlighet för familjen att följa med på resan blir pappan ifråga säkert ännu gladare. 

Andra presenter att fundera på när man ska ge present till pappa kan vara:

  • Konsertbiljetter 
  • Gott vin
  • En låda lyxig choklad
  • Prenumeration på en tidning i pappans smak

Present till både mamma och pappa

Om ens föräldrar lever ihop kan det vara klokt att köpa present till mamma och pappa ihop. Kanske bjuda på ett restaurangbesök där föräldrarna får tid att äta gott och umgås på tu man hand. Denna sistnämnda present kan faktiskt passa vilken pappa som helst, även den blivande pappan. Att sitta ner med någon man tycker om och inta en god middag fungerar i alla åldrar och detta är en present man med fördel kan ge bort gång på gång.

Läs mer

Stora kostnader på grund av spelproblem – 9 miljarder kronor

En ny hälsoekonomisk studie utförd av Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi på uppdrag av Folkhälsomyndigheten har visat att spelproblem i Sverige kostade samhället 9...

“Skilda världar” som enade folket

Fem dagar i veckan, varje vecka. Så ofta bänkade sig svenska folket framför TV4 under slutet av nittiotalet för att njuta av dramaserien “Skilda...

Adeline Mede har blivit storasyster

Adeline Mede har gått från att vara Petra Medes enda barn, till att bli storasyster. I somras föddes lillasyster Paula, säkert en fantastisk upplevelse...

Bun Meat Bun – den folkkära hamburgerbarens comeback

Kommer du ihåg när McDonalds öppnade i Sverige? Troligen inte, det var år 1973! En Big Mac kostade 4,75 kr och på den tiden...

Det goda samhället – nättidning

Det goda samhället är en nättidning/blogg. Tidningen har sin bakgrund och upprinnelse från tankesmedjan “Den nya välfärden”. Tidningens motto kan kanske uppfattas som lite...